در ساخت ظروف چوبی از چه چوبی استفاده میشود؟
اگر به دنبال پاسخ به سوال در ساخت ظروف چوبی از چه چوبی استفاده میشود؟ هستید با مطالعه این مقاله با نکاتی تخصصی و مهم آشنا میشوید. در همین ابتدا باید به این نکته مهم اشاره کنم که در مرحله انتخاب چوب نباید به ارزان یا گران بودن چوب نگاه کرد، بلکه باید چوب مناسب برای نوع کاربردی که از آن میخواهید را انتخاب کنید. ظروف چوبی هم به صورت دکوری و هم به عنوان ظرف سرو قابل استفاده است. با ما همراه باشید تا نکات طلایی مهمی را فرا بگیرید.
بهترین راه شناخت ظروف چوبی طبیعی
حقیقت زشت این است که در بسیاری از این ظروف یک فرآیند شیمیایی چند مرحلهای برای سفید کردن و رنگآمیزی پشت سر گذاشته میشود تا ظاهری شبیه چوب واقعی داشته باشند. متاسفانه این فرآیندها برای غذا ایمن نیستند و پس از گذشت زمان میتوانند به غذای شما نشت کنند. برخی از این ظروف چوبی حتی با چوب درختان ساخته نمیشوند، و با چگالی کمی که دارند بیشتر اوقات برای حفظ شکل خود به پرکنندههایی مانند چسب نیاز دارند.
احتمالاً لازم نیست به شما بگوییم که چسب و بیشتر پرکنندهها برای مواد غذایی ایمن نیستند. حتی این مدل از ظروف به اصلاح چوبی حتی نباید در نزدیکی آشپزخانه قرار گیرد. اگر اطلاعاتی در مورد نوع چوبی که میخواهید بخرید را ندارید، پیشنهاد ما این است که دست نگه دارید و از انتخاب بیهوده و مضر خودداری کنید.
با این حال، یک راه سریع برای تشخیص اینکه آیا ظرف مورد نظر با چوب طبیعی ساخته شده است این است که با دقت ظرف چوبی منتخب را نگاه کنید. مطالعه مطلب در ساخت ظروف چوبی از چه چوبی استفاده میشودنیز میتواند به شما در این زمینه کمک کند. همچنین اگر دانههای موجود در چوب یکسان به نظر میرسند، آن ظرف تقلبی است زیرا ظروف چوبی به واسطه متریال طبیعی که دارند طرح و رنگ آنها کاملا نامنظم و چشم نواز است.
چوبهای مناسب برای ساخت ظروف چوبی
چوبهای عالی زیادی در طبیعت وجود دارند، اما وقتی صحبت از ساخت ظروف چوبی با کیفیت میشود، و به دنبال پاسخ در ساخت ظروف چوبی از چه چوبی استفاده میشود هستیم، همه آنها از نظر کیفیت برابر نیستند. ما در مجموعه ساپن هوم فقط از چوب درختانی استفاده میکنیم که در آب و هوای سخت رشد کردهاند. چوب گردو، چوب گیلاس، چوب گلابی، چوب بامبو، چوب افرای سخت، چوب توسکا، چوب شاه بلوط، چوب بلوط سفید از جمله چوبهایی هستند که برای ساخت ظروف چوبی از آن استفاده شده است. در مقاله ساخت ظروف چوبی از چه چوبی استفاده میشود؟ با انواع چوبها بیشتر آشنا میشوید.
· گیلاس
گیلاس یکی از بهترین چوبها برای ساخت ظروف چوبی به شمار میرود. چوب قلب گیلاس یعنی همان (قسمت تیرهتر داخلی درخت) غنی و تیره است. رسوبات معدنی طبیعی در چوب به صورت لکههای سیاه ظاهر میشوند و ظاهری منحصر به فرد دارند که واقعاً هر ظرفی را منحصر به فرد میکند.
یکی دیگر از مزایای عالی گیلاس این است که طرح آن برای همیشه باقی میماند، با گذشت زمان، ظرف شما در واقع غنیتر، تیرهتر و حتی زیباتر از زمانی که برای اولین بار آن را خریدید به نظر میرسد. بعلاوه ظرف چوبی گیلاس نیازی به رنگ آمیزی یا استفاده از پرکننده ندارند، بنابراین استفاده از آنها با غذا 100 درصد ایمن است. اگر به دنبال یکی از مورد اعتمادترین چوبها هستید، گیلاس همان درخت است.
· افرا
درخت افرا برای ساخت ظروف چوبی در رتبه دوم قرار دارد. اگر به دنبال طرحهای طبیعی جالب هستید این چوب گزینه مناسبی است که همچنان برای استفاده غذا بسیار بادوام، جذاب و بیخطر است. چوب افرا ظاهر زیبایی روستایی به محیط میدهد که میتواند بسیار جذاب باشد. افرا با افزایش سن بهتر میشود و رنگ روشنتری به خود میگیرد. چوب افرا هم مثل چوب درخت گردو سنگین و با دوام است و در برابر سایش مقاومت زیادی دارد.
· گردو
ظروف چوبی ساخته شده با گردو فقط تضاد فوقالعاده قهوهای روشن و تیره را به تصویر نمیکشند، عطر عمیق گردو نیز آنها را از همه چوبهای دیگر متمایز میکند. غذا اغلب میتواند بخشی از طعم چوب را به خود بگیرد، چوب درخت گردو نوعی چوب با مقاومت بالا است و استفاده از این چوب برای ساخت ظروف چوبی، جلوه زیبایی را ایجاد میکند. البته این را هم بدانید که ظروف ساخته شده با چوب گردو وزن سنگینتری دارند به همین دلیل چوب این درخت بیشتر برای ظروفی استفاده می شود که نیاز به جابجایی زیادی ندارند.
· کاج
چوب درخت کاج جنس نرمی دارد و گزینه مناسبی برای ساخت ظرف مواد غذایی است. چوب کاج در برابر چربی مقاوم است و به علت تطبیق پذیری و ساخت آسان، میتوان از این جنس چوب طرحهای متنوعی را ایجاد کرد.
مزیت استفاده از ظروف چوبی
چرا باید از ظروف چوبی استفاده کنیم؟ استفاده از آن چه مزیتی دارد؟ در مطلب در ساخت ظروف چوبی از چه چوبی استفاده میشود به این سوالات نیز پاسخ خواهیم داد:
- چوب یک ماده طبیعی است و به محیط زیست آسیب جدی وارد نمیکند. منظور از تجدید پذیر بودن چوب، به معنای قابل بازیافت شدن آن است و اگر به مدت چند سال باقی بماند به خاک جذب میشود و مواد مغذی را به آن اضافه مینماید.
- استفاده از ظروف چوبی، احساس خوب را در ما به ارمغان میآورد و ارتباط ما با طبعیت را قویتر میکند.
- یکی دیگر از ویژگیهای مثبت ظروف چوبی، دوام بالای آنها است. ظروف چوبی تا سالها ماندگار هستند و اگر به درستی از آنها مراقبت شود، سال به سال ظاهر خود را حفظ میکنند و شکستگی و خراش در آنها یک اتفاق نادر است.
- خوردن غذا در ظروف چوبی هیچ ضرری برای سلامت بدن ندارد. این جنس ظروف در برابر گرمای غذا، مواد مضر تولید نمیکنند و بهترین ظرف غذا خوری مخصوصا برای کودکان هستند. در مطلب ظروف چوبی مناسب برای کودکان به طور کامل در این مورد صحبت کردیم.
- با انتخاب ظروف چوبی علاوه بر داشتن یک ظرف کاربردی ظرفی تزئینی هم دارید.
نکته مهم در ساخت ظروف چوبی
برای ساخت ظروف چوبی با کیفیت باید اصول ساخت آن به خوبی رعایت شود. زیرا عامل انتخاب چوب مطلوب و مناسب فقط کافی نیست.
- در اصول ساخت ظروف چوبی باید مراحلی مانند ساخت ظروف چوبی با استفاده از تکنیکهای حرفهای تراش چوب رعایت شود.
- همچنین به ضخامت مناسب برای لبه و کف ظروف نیز باید دقت کرد. اگر بهترین چوب هم برای ساخت ظرف چوبی انتخاب شود ولی ضخامت دیواره و کف رعایت نشود ظرف استانداری ساخته نمیشود.
- یکی دیگر از اصول ساخت ظروف چوبی با کیفیت دوری از خساست و کنار گذاشتن چوب های پر عیب است. اگر ترک کوچک یا گره در ظروف چوبی وجود داشته باشد امکان تخریب ظرف چوبی بیشتر میشود.
- از دیگر مواردی که باید در این بخش رعایت شود کیفیت پرداخت مناسب برای سطوح چوبی است. اگر شماره سنباده کمتر از حد استاندارد مورد نظر باشد سطحی با کیفیت برای مقاومت در برابر رطوبت نداریم و اگر شماره سنباده خیلی از حد مناسب بالا تر برود میزان رنگ مناسب بر روی سطح چوب قرار نمیگیرد و مقاومت لازم ایجاد نمیشود.
- بهتر است برای ساخت ظروف با لبه های نازک و ظریف از چوب های کم تراکم استفاده شود.
پایان
در ساخت ظروف چوبی از چه چوبی استفاده میشود؟ در این بخش به پایان رسید. ساپن هوم از با کیفیتترین متریالهای چوبی برای ساخت انواع ظروف چوبی و البته دکوری و اکسسوریها استفاده میکند.
اکانت اینستا هم دارید؟
سلام روز به خیر
بله.
sapen.home